Ajankohtaista

29.11.2016

Lääkärintodistus suoraan vastaanotolta Kelaan

A-lääkärintodistus voidaan nyt välittää kuntayhtymän terveysasemilta Kanta-palveluna suoraan Kelaan etuuksien hakemista varten.

Kela

Lääkärintodistus A on lyhytaikaisesta työkyvyttömyydestä kirjoitettava todistus. Kun lääkärisi tallentaa A-todistuksen Potilastiedon arkistoon, sähköinen todistus voidaan samalla välittää suoraan Kelaan sairauspäivärahan hakemista varten. Todistusta ei tällöin tarvitse toimittaa erikseen Kelaan. 

  • Sovi lääkärisi kanssa, että A-todistuksesi välitetään suoraan Kelaan.
  • Saat itsellesi tulosteen Kelaan välitetystä todistuksesta. Siinä mainitaan, että todistus on välitetty Kelaan.
  • Jos olet työssä, toimita tuloste työnantajallesi. Työnantaja hakee sairauspäivärahaa Kelasta ajalta, jolta saat sairausajan palkkaa.
  • Jos et ole työssä tai et saa sairausajalta palkkaa, täytä oma sairauspäivärahahakemus Kelan verkkopalvelussa www.kela.fi/asiointi.
Huomaa! Kelaan sähköisesti välitetystä A-todistuksesta ei lähetetä tulostetta Kelaan, koska siellä on jo todistuksen tiedot. Näet välitetyn todistuksen verkossa www.kela.fi/asiointi ja www.omakanta.fi.

Myöhemmin Kelalle välitykseen tulevat myös muut lääkärintodistukset.

Lisätietoja:
Terveydenhuollon todistusten välitys Kelaan

Sairauspäivärahan hakeminen:
Kelan puhelinpalvelu ma–pe kello 9–18, sairastaminen 020 692 204
www.kela.fi/sairastaminen
www.kela.fi/tyonantajat

kanta.fi


Palaa otsikoihinyk_logo_rgb

Hankkeet

Kehittämistoiminnan ja tutkimuksen avulla kuntayhtymä pyrkii tukemaan mm. uusien palvelumallien ja hoitomenetelmien suunnittelua. Lue lisää.

lakipykalat

Potilasasiamies

Potilasasiamies tiedottaa, neuvoo, ohjaa ja avustaa ja toimii potilaan oikeuksien edistämiseksi. Tietoa potilaan lakisääteisistä oikeuksista sekä potilasasiamiehen yhteystiedot. Lue lisää.

lakipykalat2

Hoitotakuu

Kiireettömän hoidon tarpeen ja sen ajankohdan arviointi toteutuu hoitoon pääsyn turvaamista koskevan lain mukaisesti viimeistään kolmantena arkipäivänä. Lue lisää.

valinnanvapaus

Valinnanvapaus terveydenhuollossa

Tietoa terveyskeskuksen ja terveyskeskuksen terveysaseman vaihdosta, ilmoituslomake sekä hyödyllisiä linkkejä aiheesta. Lue lisää.

maksut

Maksut

Asiakkailta kuntayhtymässä perittävät maksut, tietoa maksukatosta, asiakkaille maksuttomista palveluista sekä linkkejä asiakasmaksuihin liittyvään lainsäädäntöön. Lue lisää.

tietosuoja

Tietosuojaseloste

Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja, linkkejä keskeiseen henkilö- ja potilastietoja käsittelevään lainsäädäntöön ja tietosuojavastaavan yhteystiedot. Lue lisää.