Perheneuvola

Perheneuvola auttaa lapsen tai nuoren kasvuun, kehitykseen ja oppimiseen liittyvissä kysymyksissä sekä perhe-elämän ja parisuhteen ongelmissa. 

Perheneuvolaan voit ottaa yhteyttä, kun 

  • lapsen tai nuoren kehitys, käyttäytyminen, mieliala tai sosiaalinen selviytyminen huolettavat
  • kun haluat keskustella lapsesi kasvatuksesta tai vanhemmuudesta
  • haluat apua perheesi kriisitilanteessa
  • perheessäsi on ristiriitoja tai, kun yhteisistä asioista puhuminen on vaikeaa
  • toivot apua parisuhteesi pulmiin
  • perheessäsi harkitaan avioeroa tai perheesi tarvitsee tukea erosta selviämiseen

Palvelut ovat luottamuksellisia, vapaaehtoisia ja maksuttomia. Lähetettä ei tarvita. Ajanvaraukset puhelimitse.Voit hyödyntää myös ilmaisia nettipalveluja:

Nuorten mielenterveystalon nettipalvelujen sivuilta löytyy luotettavaa tietoa mielenterveys- ja päihdeasioista. Palveluista löytyy apua mm. ongelman vakavuustason määrittelyyn sekä erilaisia itseapuohjelmia ja -oppaita. Nettipalvelua voi käyttää kuka tahansa, nimettömänä ja ilman kirjautumista.

Lasten mielenterveystalon sisällöt keskittyvät alle 13-vuotiaiden lasten mielenterveysasioihin. Palvelua voivat käyttää lapset, heidän huoltajansa sekä lasten parissa toimivat ammattihenkilöt. Palvelun käyttäminen on täysin ilmaista eikä vaadi kirjautumista.

Mielenterveystalon Parisuhteen omahoito-ohjelma perustuu tutkittuihin menetelmiin ja kokemustietoon siitä, että läheisyys ja luottamus saavat aikaan elämänlaadun ja terveyden paranemista molemmille. Omahoito-ohjelman harjoitukset on kehitetty tukemaan parin vuorovaikutusta, yhdessä tekemistä ja onnellisuutta.

Väestöliiton nettiluennot parisuhteesta ovat asiantuntijoiden pitämiä nettiluentoja parisuhdeaiheista.